درباره ما  |  ارتباط با ما  |  RSS  |  آرشیو  |  1403-01-09  |  2024-03-28  |  بروز شده در: 1403/01/09 - 13:26:0 FA | AR | PS | EN
توقف واردات کالاهای بی کیفیت از تمامی مسیرهای کشور            شهدای نوار غزه به بیشتر 32500 تن رسید            مک کال خواستار آزادی یک تبعه امریکا از زندان حکومت طالبان شد             وزیر دفاع پاکستان افغانستان را منبع تروریزم علیه پاکستان خواند             جانباختن ۹۴۹ تن در حوادث ترافیکی طی شش ماه گذشته            معاون راه آهن روسیه؛ مهمان حکومت طالبان در کابل            احتمال بارندگی و سیلاب های آنی در ۳۳ ولایت کشور            تیم فوتسال کشور با شکست مقابل تایلند از رسیدن به فاینل باز ماند             پوتین ادعای جنگ روسیه با ناتو را مزخرف خواند            بیش از یک سوم جمعیت جهان با ناامنی غذایی مواجه هستند            مسی در زندگی ورزشی اش دیگر رؤیایی ندارد            هیچ ارگانی جز وزارت اطلاعات و فرهنگ حق مداخله در تخلفات رسانه‌ای ندارد             استفاده تسلیحات ما توسط طالبان پیام ضعف را منعکس می‌کند            دیدار وزیر خارجه حکومت طالبان با هیئت پاکستانی در کابل            محکومیت کشته شدن شهروندان چینی در پاکستان از سوی حکومت طالبان            






تاریخ نشر: 1392/8/18 - 08:44:13
تعداد بازدید: 1520
با دوستان خود به اشتراک بگذارید

به بهانه سالگرد شهادت برجسته‌ترین چهره‌های جهادی و سیاسی افغانستان
نگاهی به دستاوردهای اقتصادی «شهید کاظمی»
نگاهی به دستاوردهای اقتصادی «شهید کاظمی»

شهید کاظمی در زمان حیاتش کوشید تمام توان خود را برای آبادی و توسعه اقتصادی افغانستان به کار بندد و در همین راه و در حالی که برای بازدید کارخانه‌ای به ولایت بغلان رفته بود، بر اثر حمله انتحاری به شهادت رسید.

به گزارش انصار به نقل از فارس، 15 عقرب امسال مصادف با ششمین سالگرد شهادت (سید مصطفی کاظمی) از برجسته‌ترین چهره‌های جهادی و سیاسی افغانستان و وزیر تجارت و رئیس کمیسیون اقتصادی پارلمان کشور بود که در سال 1386 در بغلان به شهادت رسید.

مصطفی کاظمی علاوه بر ویژگی‌های فرهنگی و سیاسی از شخصیت‌های فعال پر تحرک و نابغه در حوزه فعالیت‌های سازندگی و اقتصادی بود.

وی در زمان انجام مسئولیت در وزارت تجارت و نیز در زمان ریاست بر کمیسیون اقتصادی پارلمان کوشید تا در تدوین و ایجاد سیاست اقتصاد مفید، نظام تجاری مثمرثمری را در کشورش پایه‌گذاری کند.

با تشکیل دولت موقت به ریاست حامد کرزی در روزهای پس از سقوط طالبان و در حالی که ساختارهای تمام وزارتخانه‌ها از هم فروپاشیده بود، اولین وزارتی که خیلی زود انسجام یافت وزارت تجارت بود که سید مصطفی کاظمی وزیر آن بود.

وی توانست خیلی زود سیستم فرسوده و سنتی اداری وزارت را باسازی کند که نتایج این بازسازی در سطح افغانستان در کمتر از چند ماه مشاهده شد.

در شرایطی که تمام ساختار وزارت تجارت از هم پاشیده شده بود، وی موفق شد با ایجاد یک سیستم موفق اقتصادی در این وزارتخانه، کاری طاقت فرسا اما دارای اهمیت فوق العاده انجام دهد.

توزیع مجوز برای سرمایه‌گذاران خارجی از مهم‌ترین برنامه‌های کاظمی در دوران وزارت تجارت بود که نتایج بسیار مفیدی برای اقتصاد این کشور داشت.

اجرایی کردن برنامه ضرورت ایجاد اصلاحات در توزیع مجوز برای سرمایه‌گذاران خصوصی هر چند در ابتدا با مخالفت زیادی مواجه شد و اعتراضاتی را نیز بر انگیخت، اما خیلی زود برنامه‌های کاظمی نتایج خود را نشان داد و در اثر فعالیت صدها شرکت تجاری در افغانستان، میلیون‌ها دالر روانه خزانه خالی دولت شد.

(محمد صالح سلجوقی) نماینده پارلمان افغانستان معتقد است که شهید مصطفی کاظمی در هنگام مسئولیت وزارت تجارت کوشید تا در تدوین و ایجاد سیاست اقتصاد مفید، نظام تجاری مثمری بیافریند و خلاقیت و دانش اقتصادی او در شکل گرفتن سیستم تجاری مفید، زمینه‌های درآمد ملی را شکوفا ساخته و ایجاد طرح رفورم مجوزهای تجاری، اولین ابتکار اندیشه‌های کنجکاوانه اوست که برای همیشه باقی خواهد ماند.

کاظمی در دوران مسئولیت خود در وزارت تجارت کوشید که برنامه‌های پراکنده و عمدتاً تابع شعار را به طور حیرت‌آوری، خصلت اجرایی ببخشد.

(محمد یونس قانونی)، رئیس سابق پارلمان کشور که در کابینه اول حامد کرزی همکار شهید کاظمی بود، بر این باور است که کاظمی مدیریت نیرومندی از خود در وزارت تجارت به نمایش گذاشته است.

رئیس سابق پارلمان افغانستان در ادامه گفت: به عنوان همکار کاظمی در کابینه، شهادت می‌دهم تا امروز با حفظ احترام همه دوستانی که بعد از کاظمی در این پست گماشته شدند تدبیر، درایت، مدیریت و ابتکار کاظمی عزیز برای همیشه در این عرصه درخشش خواهد داشت.

از دیگر برنامه‌های کاظمی در وزارت تجارت می‌توان از حمایت از سرمایه‌گذاری و طرح فرم استاندار، اشاره کرد که از ابداعات او بود و با این کار زمینه سرمایه‌گذاری‌های مفید و تسهیلات ترانزیت کالاها را میسر ساخت.

کاهش نرخ تعرفه‌های گمرگی کشورهای اروپایی، در برابر اجناس تجاری افغانستان، دستاورد مهم دیگر کاظمی بود که برای مردم افغانستان این امکان را فراهم ساخت تا محصولات خود را به آسانی در بازارهای جهان به فروش برسانند.

کاظمی در ریاست کمیسیون اقتصاد ملی پارلمان

کاظمی پس از ورود به پارلمان افغانستان به خاطر شایستگی و تجربه‌های فراوانی که از گذشته داشت به ریاست کمیسیون اقتصادی پارلمان انتخاب شد و با طرح‌های تازه و نو راه جدیدی را در عرصه اقتصادی در افغانستان گشود.

کاظمی اولین کسی بود که در کمیسیون اقتصادی پارلمان افغانستان خواست تا همه چیز مطابق قانون باشد و از رفتارهای سلیقه‌ای جلوگیری کرد.

(اسماعیل کریم‌پور) مشاور ارشد اقتصادی کاظمی در وزارت تجارت، معتقد است که در کمیسیون اقتصادی هر عضو پارلمان می‌خواست خودش هم وزیر اقتصاد باشد و هم رئیس دولت و کاظمی این کار را قانونمند ساخت و گفت که هر عضو کمیسیون فقط حق دارد از ورای رئیس خود با دنیای دیگر صحبت کند.

بسیاری از نمایندگان پارلمان افغانستان، بر این باورند که کمیسیون اقتصادی پارلمان به ریاست کاظمی، روند ارزیابی و راه چاره‌جویی معقول مبتنی بر اصل شفافیت را به هدف حل موانع و چالش‌های اقتصادی کشور آغاز کرده بود.

از برنامه چشمگیر دیگر کاظمی در کمیسیون اقتصادی پارلمان می‌توان از برنامه‌های عملی او یاد کرد که وی با تیمی از همکاران خود در مناطق مختلف افغانستان حضور پیدا می‌کرد و از نزدیک مسائل اقتصادی را مورد بررسی قرار می‌داد.

محمد صالح سلجوقی که خود از نزدیک شاهد فعالیت‌های کاظمی در پارلمان بوده است از تلاش‌های کاظمی در کمیسیون اقتصادی گفت:

(او هر هفته با تهیه برنامه تحقیقاتی، با تیمی از همفکران خود در کمیسیون اقتصاد در همه اطراف کشور تحقیقات عملی را آغاز کرده و از سفر به غرب و شمال گرفته تا جنوب و شرق تلاشی همه جانبه را آغاز نمود، تا بلکه با این تپیدن‌ها بشود راهی برای شکستن طلسم فقر و تاریکی فزاینده و چپاول لجام گسیخته بازار بیابد و دام‌ها را از دانه‌ها دور سازد.)

حضور پر ثمر کاظمی در مذاکرات اقتصادی

حضور ذهنی  و تسلط کاظمی در مذاکرات با نمایندگان کشورهای خارجی بر سر تثبیت موقعیت کلیدی و نقش تعیین کننده افغانستان، سبب شد تا قرار داد سه جانبه ترانزیت کالا بین افغانستان، ایران و هند با تأکید بر موقعیت برجسته افغانستان امضا شود.

(اسماعیل کریم‌پور) معتقد است که تیم اقتصادی افغانستان وقتی پشت میز مذاکره مینشیند با همان ابهتی صحبت می‌کند که تیم کشورهایی مثل ایران و پاکستان با سال‌های سال سابقه صحبت می‌کنند و این مرهون سید مصطفی کاظمی است.

این کارشناس اقتصادی، قرارداد سه جانبه افغانستان، ایران و هند و همچنین مذاکرات با کشورهای اروپایی برای اینکه تعرفه‌های گمرگی خود را کم کنند و مذاکرات با امریکا، جاپان، و بازار مشترک اروپا را مرهون تلاشهای اقتصادی کاظمی میداند.

او یک نابغه اقتصادی بود

اسماعیل کریم پور، مشاور اقتصادی کاظمی بر این باور است که مصطفی کاظمی یک نابغه اقتصادی بود و از نظر این کارشناس اقتصادی، برای یک کشور ۳۰ ‌سال سرمایه‌گذاری لازم است تا چنین شخصیتی پرورده شود.

مشاور اقتصادی کاظمی که از نزدیک با او کار کرده معتقد است: کاظمی کسی بود که اقتصاددانان بزرگ دنیا را دور خود جمع کرد، اما هنرش این بود که توانست آنها را نگهدارد.

آخرین سفر کاظمی در 15 عقرب سال 1386 نیز یک سفر اقتصادی و بازدید از یک کارخانه قند بود که این سفر به فرجام نرسید و کاظمی در اثر یک حمله انتحاری، که از قبل طراحی شده می‌دانند در بغلان به شهادت رسید.

 

لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/1175






*
*

*



نیز بخوانید

مک کال خواستار آزادی یک تبعه امریکا از زندان حکومت طالبان شد


وزیر دفاع پاکستان افغانستان را منبع تروریزم علیه پاکستان خواند


هیچ ارگانی جز وزارت اطلاعات و فرهنگ حق مداخله در تخلفات رسانه‌ای ندارد


استفاده تسلیحات ما توسط طالبان پیام ضعف را منعکس می‌کند


دیدار وزیر خارجه حکومت طالبان با هیئت پاکستانی در کابل


محکومیت کشته شدن شهروندان چینی در پاکستان از سوی حکومت طالبان


هنوز هم نام بیشتر از ۲۰ مقام طالبان در فهرست سیاه قرار دارد


تا دیر نشده بر مواضع داعش در افغانستان حمله کنیم


ترکیه خواستار تلاش افغانستان برای کسب جایگاه بین‌المللی اش شد


خروج از افغانستان امریکا را با خطر مواجه کرده‌است


حکومت طالبان حکمتیار را مجبور به ترک خانه اش کرد


بعد از دیدار با وست؛ جی پی سینگ از سفارت افغانستان در دهلی‌نو بازدید کرد


خواستار روابط نیک هستیم، اما اجازه تجاوز را نمی‌دهیم


تهدید برخی سفارت‌های خارجی در افغانستان توسط داعش


حامدکرزی و عبدالقهار بلخی حملات تروریستی در روسیه را محکوم کردند


پاکستان از داعش علیه رقبای خود استفاده ابرازی می کند


افزایش تنش‌ها بین افغانستان و پاکستان چین را نگران ساخته است


با افغانستان باید روابط خوب داشته باشیم


حمله انتحاری کندهار حدود 40 کشته و زخمی برجای گذاشت


مالی خان خطاب به پاکستان: با افغانستان زورآزمایی نکنید


تایید صدور ۱۲ هزار ویزای جدید اس آی وی به همکاران افغان امریکا


پیش‌بینی می‌کردیم افغانستان وارد جنگ داخلی شود


معرفی سخنگوی جدید وزارت اطلاعات و فرهنگ حکومت طالبان


مسکو اتشه فرهنگی حکومت طالبان را پذیرفت


خواستار روابط صلح آمیز هستیم؛ اما تروریزم فرامرزی را تحمل نمی‌کنیم





پربازدیدها
پربحث ها


اخبار تازه را در موبایل خود ببینید.

ansarpress.com/m



نظرسنجی

به نظر شما با پذیرفتن خط دیورند و مرز فعلی بین افغانستان و پاکستان توسط افغانستان، صلح در افغانستان برقرار میشود؟

بله

خیر

معلومـ نیست

مشاهده نتایج


آخرین خبرها

ضرر یک میلیارد دالری افغانستان بخاطر محدودیت‌ بر زنان شاغل

توقف واردات کالاهای بی کیفیت از تمامی مسیرهای کشور

شهدای نوار غزه به بیشتر 32500 تن رسید

مک کال خواستار آزادی یک تبعه امریکا از زندان حکومت طالبان شد

وزیر دفاع پاکستان افغانستان را منبع تروریزم علیه پاکستان خواند

جانباختن ۹۴۹ تن در حوادث ترافیکی طی شش ماه گذشته

معاون راه آهن روسیه؛ مهمان حکومت طالبان در کابل

احتمال بارندگی و سیلاب های آنی در ۳۳ ولایت کشور

تیم فوتسال کشور با شکست مقابل تایلند از رسیدن به فاینل باز ماند

پوتین ادعای جنگ روسیه با ناتو را مزخرف خواند

بیش از یک سوم جمعیت جهان با ناامنی غذایی مواجه هستند

مسی در زندگی ورزشی اش دیگر رؤیایی ندارد

هیچ ارگانی جز وزارت اطلاعات و فرهنگ حق مداخله در تخلفات رسانه‌ای ندارد

استفاده تسلیحات ما توسط طالبان پیام ضعف را منعکس می‌کند

دیدار وزیر خارجه حکومت طالبان با هیئت پاکستانی در کابل

محکومیت کشته شدن شهروندان چینی در پاکستان از سوی حکومت طالبان

صف آرایی تیم فوتسال کشور مقابل تیم تایلند

کمک ۱۵ میلیون یورویی آلمان به افغانستان

هنوز هم نام بیشتر از ۲۰ مقام طالبان در فهرست سیاه قرار دارد

وعده همکاری چین با سکتور صحت افغانستان

برگزاری مراسم دستاربندی برای زندانیانی که حافظ قرآن شدند

امریکا از تحریم‌های جدید علیه ایران و گروه‌های مقاومت خبر داد

تکذیب هرگونه همکاری نظامی با اسرائیل از سوی ترکیه

تساوی تیم‌‌های ملی برازیل و اسپانیا در نبردی پرگول

کمک۸۸۰ میلیون دالری صندوق بین المللی پول به اوکراین


خبرهای پزشکی


خبرگزاري انصار ©  |  درباره ما  |  ارتباط با ما  |  نسخه موبایل  |  پیوندها  |  طراحى و پشتيبانى توسط: شركت شبكه نگاه
استفاده از مطالب اين سايت با ذكر منبع (لينك سايت) مجاز است.